Efter match, Västervik IK – Boro Vetlanda HC

Så var första matchen säsongen 2013/2014 avklarad.

För motståndet stod som ni alla vet den hårdsatsande Division 1 klubben Västervik IK.

Att dom varit på is i antalet veckor och redan hunnit med 5 matcher märktes såklart ganska tydligt.

Men, vi tar det hela från början…..

I Norge var det inte speciellt glamouröst…. Bussen vi åkte kring i, dom gånger vi slapp åka personbil vill säga, påminde starkt om denna….
BussMoss2

När bussen som skulle ta oss till Västervik gled in på Borohallens parkering stod jag, efter mina två år i Norge med hakan i asfalten.
Är det möjligt att få åka en sådan här fin buss till bortamatcherna?
Nu ska ju tilläggas att bussen vi åker med Inte är någon exklusiv dubbeldäckare eller liknande. Utan mer en normal, men modern buss med fungerande ventilationssystem, samt TVÅ!! fungerande TVs.
Norges svar på Lasse Kongo var det som körde rundor på oss i Norge. Varje gång var en kamp för livet…. Vi satt allesammans och klamrade oss fast i handtag, bälten, och ibland till och med i varann…
Gårdagens chaufför, finske, Erkki, mycket rutinerad!
Han var lugnet själv, och styrde bussen med säker hand, trots att flabben hans gick som ett maskingevär.


Bjuder förresten på en film från ifjor, när bussen påväg in till Oslo havererade….. Lasse Kongo i högform….

Väl framme i Västervik var det mesta som vanligt.
Vi hockeyspelare är extremt, vad ska man kalla det, ”rutin-noggranna”.
Alla har sina grejer som man gör före varje match. Värmning off-ice, on-ice, med mera med mera.

Och före isvärmningen, ca 43 minuter före nedsläpp så var det dags.

Det var en stor känsla.
Känslan då jag för allra första gången fick dra på mig Boro-dressen. Och den är vacker, mycket vacker. Dock inte lika vacker som dräkterna man bar under storhetstiden. Men det var en speciell känsla som fyllde min kropp.

När det väl var dags för nedsläpp så var det aningen spänt.
Vi hade, på coach Jussis vägnar kommit överens om att vi skulle gå ut och sätta press på VIK. Ett VIK som säkerligen hade en viss smula av underskattning långt in i sinnet. Och det gjorde vi. Aggressiv skridskoåkning, högt tempo och hög press gjorde att jag tror att vi tog VIK litegranna på sängen. Vi hängde gott och väl med.
Men så, en ca 6-7-8 minuter in i perioden så drog vi på oss en utvisning.
Konstigt nog så somnade vi in litegrann. Koncentrationen, fokuset, tempot och besluten sjönk några procent. Och det har man inte råd med mot ett såpass skickligt lag som VIK. Det fick vi bittert erfara. Pang, pang, pang, pang! 4-0 på tavlan och vi fattade egentligen ingenting.
Det gick fort. Grymt fort!
Efter dessa tragiska minuter spelade vi upp oss igen. Men första perioden tog slut och vi gick till säsongens första pausvila med 4-0 i baken.

Andra perioden spelar vi upp oss ytterligare.
Detta är en period då utvisningarna duggar tätt för vårat lag. Men trots detta känns det som att vi lyft oss mycket.
Tredje perioden fortsätter vi att lyfta oss. Och det känns verkligen att vi kommer mer och mer in i det. Vilket såklart är jäkligt positivt!

Det blir förlust, 7-1 efter periodsiffrorna 4-0, 2-0 & 1-1.
Tycker resultatet är lite missvisande.
Om vi bortser från de tragiska 5-6 minuterna då VIK hänger 4 baljor så tycker jag vi är med i det bra. Vi står upp bra. Vi hänger med. Det är absolut inget spel mot ett mål som bla. tidningen i Västervik ville vinkla det till.

Klart är att Västervik IK är ett mycket bra. Man formligen kryllar av individuellt skickliga spelare. En ruggig offensiv. Ett riktigt bra power-play. För mig personligen vore det en stor sensation om inte VIK är med i toppen av Div 1 E i vinter. Allettan borde vara realistiskt.

För våran del var det en mycket bra genomkörare att få!
Högt tempo mot ett mycket bra motstånd i 60 minuter gjorde att man ikväll under träningen för första gången denna säsongen kände att tajmingen i passningar, skott och åkningar började sitta.
Visst var man besviken och less efter matchen igår. Men man måste komma ihåg att det var första matchen på säsongen, mot ett motstånd som ligger flera veckor före oss i sina förberedelser. Det är inget att gräva ner sig över.
Vi tar med oss det som var bra och tränar vidare på det som var mindre bra.

Ny träning imorrn. Ny träning på fredag. Ledig lördag. Och ny match på söndag. Derby mot Åseda borta i Profilgruppen Palace (eller vad var det nu hallen hette Bergie?).

NU ÄR VI IGÅNG PÅ ALLVAR!!

Ha en underbar kväll!

/#22 Svensson

One Response to “Efter match, Västervik IK – Boro Vetlanda HC”

  • Arena profilgruppen ishall garden!