Drömfemman i KIK, Forward

Så var stunden kommen.
Stunden då siste spelaren i Min Drömfemma skall presenteras.

Och det är Ingen dålig spelare.

Det är nämligen den bäste spelaren som tagit på sig en Vit/Grön/Röd KIK-tröja, genom alla tider!

Mina Damer och Herrar, Hockeyns Bakgård presenterar…….

#55 Roman Steblecki

Den polske superliraren som spelade i KIK säsongerna 1994/1995 och 1995/1996.

Den polske liraren som trollband en 7-årig liten påg från Fjälkinge.
Och säkert många många många med mig.

Kommer ALDRIG att glömma julaftonen 1997, när jag öppnade ett mjukt paket (som ju var det tråkigaste som fanns när man var liten).
Detta paket innehöll Romans matchtröja. Den med det legendariska numret 55 på ryggen. Den som Roman burit under 2 säsonger.
Pappa hade köpt den i Ishallens shop till mig.
Den dagen är en av de största dagarna i mitt liv.
Kalla mig gärna märklig om du vill, men så extremt mycket gillade jag Roman.

Han var Kung. Kort och gott!
103 poäng på 64 matcher i KIK-dressen talar sitt tydliga språk.

Han har representerat Polen i såväl OS som VM.
Och att han var bäst även i det polska landslaget kan mina polska vänner, som jag spelade med och lärde känna under mitt första år i Skien intyga. Miroslaw Copija, Adam Bluma och Mariusz Przewozny hade mycket att berätta om Roman.
Miroslaw fick den stora äran att lira tillsammans med Roman i landslaget.

Roman hann med att bilda, vad som måste vara ett av svensk hockeys allra vassaste radarpar, tillsammans med liraren som blev presenterad för någon timme sedan, #31 Jocke Hellström under säsongen 95/96. Att se dessa två herrar kampera ihop var en fröjd för ögat.

Såfort jag skaffat mig ett hus, så är tröja #55 det första som ska upp på väggen!

Finns så oerhört mycket jag skulle kunna skriva om denna spelare…. Men för er läsare, och för era huvudens skull så ska jag fatta mig kort. Risken finns att det blir något utav en bok på en sisådär 3-400 sidor isåfall. Och sådana ting är inget för oss, som nätt och jämnt orkade med skolan.

Alla vi som fick den stora äran att vara med och uppleva tiden, då #55 spelade i KIK kan luta oss tillbaka i soffan, ta en bastant lösing, kanske knäcka en kall, och sedan mysa och minnas alla de högtidliga stunder Roman var med och gav oss. Alla de mål, fenomenala framspelningar, eleganta dragningar, och matchavgörande ting han gav oss kommer aldrig gå ur tiden.

Tillsammans med Mats Sundin, Nicklas Lidström och Ola Higgins är Roman Steblecki min stora förebild.
Och givetvis är han också den mest Givna i Min KIK Drömfemma!

BUBBLARE:
Johan Ström
Fredrik Ronström
Jens Hemström
Niklas Ponné
Jens Svensson
Daniel Hållström
Niklas Alricsson
Roger Persson
Jarmo Mäkitalo (men bara pga. bilden nedan)

MIN DRÖMFEMMA I KIK:
MÅLVAKT: BRYAN SCHOEN
BACK: THOMAS OMDAL
BACK: PATRIK KARLSSON
FORWARD: JOAKIM HELLSTRÖM
CENTER: ANDREAS LARSSON
FORWARD: ROMAN STEBLECKI

Så var Min Drömfemma klar!
Hoppas det hela bjudit på trevlig läsning och givetvis en stor portion nostalgi till er som följt KIK ett tag.

Du har givetvis fritt tillträde att Dela med dig av Din Drömfemma i kommentarsfältet :)

Fortsätt njuta av helgen, så hörs vi!

/Ted Svensson

One Response to “Drömfemman i KIK, Forward”

  • Du har glömt Filip ”bestguldi” ”butcher” ”varmkorvsmannen” ” Nilsson?