Drömfemman i KIK, Center

Näste man ut att bli presenterad i Min Drömfemma är Centern. Mannen som ska bära femman litegranna.

Min favorit-center är mannen som leder de flesta ligor inom KIK. Flest mål, flest assists och tredje flest matcher.
Förutom några år i Malmö IF under juniortiden, då han även fick Elitseriedebutera samt 2 år i den stora hatmotståndaren från väst där han avslutade karriären så var han alltid sin moderklubb trogen. Tror inte det saknades anbud från klubbar från högre serier.
Allt som allt så representerade denne man moderklubben Kristianstad IK mellan säsongerna 1995 och 2008. Hyfsat imponerande om jag får säga mitt.

#11 Andreas Larsson

KIK-legendaren Andreas ”Stickan” Larsson är Givetvis helgjuten och Given som center i Min Drömfemma.

Spelgeniet, spelfördelaren, poängkungen, liraren. Ja, denne man hade alla kvaliteter som en stark offensiv pjäs ska ha.

Andreas lämnade som sagt moderklubben i tidig ålder då han skulle ner till Mif och lira juniorhockey. Poängen trillade in i juniorlaget, vilket gav honom chansen att glänsa i Elitserien. 4 matcher sammanlagt, med 1 assist som facit.
Sedan gick turen hem till KIK igen.
Och det tackade nog de allra flesta KIK-anhängare för.

Andreas har i alla år även jobbat på Team Sportia i stan. Där har man kunnat köpa hockeygrejer under sin uppväxt med vetskapen att man får experthjälp.

Karriären i KIK har sedan innehållt en hel del höjdpunkter från ”Stickans” klubba. Vem minns inte alla gånger han stått och styrt alla power-play med geniala passningar som gett en lagkamrat öppet mål, gång på gång.
Vem minns inte alla hans distinkta handledsskott, när han lite sådär nonchalant bara placerade in pucken där det fanns en lucka.

Det var just sån han var som spelare. Han kunde nog uppfattas som ganska nonchalant och loj emellanåt. Men så helt plötsligt så blixtrade han till med en lätt flippmacka, eller bara en helt vanlig macka som kom serverad med köttbullar o rödbetssallad. Eller så hade han nosat sig fram till ett friläge, som han var så extremt skicklig på att göra. Och då satt den där, allt som oftast. För ni minns ju hans precisions-handledsskott.

Otroligt smart på isen. En blick för spelet som är få förunnat.

Han var inte världens snabbaste på isen. Fysisk var han inte heller. Men som sagt, så otroligt spelbegåvad.

Andreas hade en sjuk förmåga att nosa sig fram till fina lägen. Gång på gång under åren har man sett honom komma smygandes bakom motståndarlagets backar i mittzon, få ett pass för att sedan ta några patenterade skär och sedan hänga den i nät. Gärna i gubbhörnet.

Andreas bildade i någon säsong en kedja med Erik Back och Niklas Alricsson, den kedjan var verkligen helt otrolig att beskåda.

Andreas spelade länge, jag menar lääänge, med JOFAs gamla klassiska Svamphjälm. Något han var ensam om (förutom ”Legenden med Målvaktshjälm” i Kongsberg) under slutet på 2000-talet.

Jag har faktiskt själv fått den stora äran att få spela i samma femma som #11.
När jag, 2007 gjorde A-lagsdebut i KIK, under en kvalmatch mot Allsvenskan hemma i Ishallen mot Nacka, så fick jag agera back bakom Legenden med 11an på ryggen.
Minns att jag roffade åt mig pucken i vårat ena sarghörn. Tittade upp. Där kom #11 i en perfekt båge mitt i mitten av vår zon. Passningen gick fint, trots nerverna. #11 tog pucken, gjorde en gubbe, spelade den ut åt höger, ett pass till, och mål.
Det kändes stort, mycket stort!

Under hans två sista aktiva säsonger, som han spelade i antagonisten och Lillebror i väst, Tyringe SoSs, möttes vi några gånger under min tid i Osby IK.
Det var inte lika stort….
Den listige ”Stickan”, som fick spela med nummer 75 på ryggen var en jäkel att försöka hålla reda på på rinken.

Här har du en överblick av Andreas karriär.

Nej, en extremt skicklig center har jag i min Drömfemma….
Känner mig nöjd!

Såhär ser Drömfemman ut såhär långt:
Målvakt: Bryan Schoen
Back: Thomas Omdal
Back: Patrik Karlsson
Forward: ??
Center: Andreas Larsson
Forward: ??

Hoppas även denna afton inbjudit till trevlig läsning :)

/Ted Svensson

 

Your email is never shared.
Required fields are marked *