Första veckan på is….

Så har vi avverkat första träningsveckan på is.

Det hela började i måndags, då vi spelare samlades fullt inriktade på att köra ett stentufft fyspass.
Coach Jussi inledde träningsaftonen med ett kortare lagmöte, innan han avslöjade att vaktmästare XR-333 och hans mannar jobbat hårt hela helgen och genom detta fått isen i ett bra skick.
En halvtimme fick vi på oss. Och det var en halvtimme då vi bara åkte runt, försökte få på några skott, slå några fina flippmackor. Allting med blandat resultat. Dock fanns det en sak som var gemensam hos allihopa. Det stora leendet!

Tisdag, onsdag, torsdag och fredag har sedan bestått utav fysträning klockan 17:15, och sedan isträning klockan 18:15.

Tajming i åkning, passningar och skott tar givetvis några dagar att komma in i. Men värst är nog ”hockey-konditionen”…. Varje år är detsamma. Det känns som om man inte rört på sig ett minsta dugg sedan man klev av isen för sista gången i mars/april. Det känns verkligen så. Precis som om man levt i soffan under alla dessa månader.
Mjölksyran sprutar ur öronen efter en tuff åkning i maxfart. Flåset är som bortblåst det med…..

Men detta är grejer som för varje dag blir bättre och bättre, och jag tycker personligen att det kändes avsevärt mycket bättre redan igår.

Jag tycker dock att det, för att vara första veckan, sett riktigt bra ut!
Tempot har varit högt, kanske lite för högt emellanåt. Och ringrosten har inte varit lika påtaglig som den brukar vara.

Dagen idag är ledig, och nog tar man kraftigt tillvara på veckans vilodag. Det behöver kroppen, och knoppen med för den delen!

Men hockeyfri? Nej, det vore väl dumt!
Det blir en nätt resa med #14 ”DJ-alt” och #3 ”Hank the tank” till Tranås och den ack så fina (ironi) Bredstorpshallen för att spana in vår förre lagkamrat #7 Thobias Josefsson då han och hans nya lagkamrater i Tranås AIF tar emot klassiska Hammarby IF.
Kanske har vi även turen att få beskåda på nära håll i bilen, #10 ”Kötti” och dess armar som sägs ha vuxit till sig än mer…..
Givetvis så sluter #17 Messias upp i Tranås, han är redan på plats och förbereder sig mentalt för publikens hyllningar då han går igenom entrédörren längs den röda mattan….

Jaha, det var allt för nu gott folk!

Men, någon gång under dagen/kvällen så kommer Du kunna njuta utav säsongens första ”Inför match”!

Så håll utkik!

Och njut samtidigt utav denna underbara lördag!!

/#22 Svensson

Your email is never shared.
Required fields are marked *