Summering, sista VM-helgen…

Så var detta VM slut, till mångas stora förtjusning (min sambo är en av dom), och till mångas stora fasa.
Det blir alltid en jobbig tomhet när ett mästerskap såsom fotbolls VM eller EM, eller OS eller liknande ting tar slut. Vad ska man nu göra om kvällarna? Vad ska man nu titta på och förundras över?
Men det brukar alltid släppa efter ett tag, en vecka, en månad eller så….

Sista helgen i detta fantastiska mästerskap blev precis så innehållsrikt som vi hade hoppats på.
Även om jag, och flera med mig hade hoppats på en annan utgång av lördagens match.

Brasilien vek ner sig igen, och det var med stor skräck och sorg jag såg domaren peka på straffpunkten efter att Thiago Silva rivit ner världens mest flyfotade ytter, Arjen Robben.
van Persie stegade fram och stänkte upp straffen i krysset. Klockan hade just passerat 2 minuter, och en ändlös mardröm var ett faktum för alla med Brasilien-sympatier.

Visst var det en fantastisk match vi bjöds på. Två lag som turades om att forsa framåt i anfallsvåg efter anfallsvåg. Holländarna kontrollerade det bäst, och kunde fullt rättvist vinna med tillslut aningen förkrossande 3-0.


Holland, som imponerat stort under mästerskapet förtjänar sina bronsmedaljer!

Finalen blev precis en sådan nagelbitare man någonstans hade hoppats på!
Tyskland pressade på, Argentina försvarade sig.
Men det var ett annat Argentina än det lag som maskade och tråkade sig vidare både från kvart och semi. Man gick till full attack när man fick chansen, och det kändes totalt livsfarligt vid upprepade tillfällen.
Dock var det ett Tyskland som kändes stabilt, även om den elegante försvarsgeneralen Mats Hummels uppträdde något märkligt matchen igenom gentemot hur han brukar se ut. Manuel Neuer var ju som vanligt världens bäste. Och Jérôme Boateng gjorde förmodligen sin bästa match hittills i karriären. Lägg därtill världens bäste mittfältare Bastian Schweinsteiger som inte stod still en sekund på 120 minuter. Han täckte ytor, jobbade hem och täckte bort inspel från Messi mfl. i straffområdet, samtidigt som han sådär elegant ligger djupt i banan och fördelar bollar med sin enorma precision. Philipp Lahm ägde i vanlig ordning sin kant, och löpen upp och ner med full kontroll är alltid lika imponerande att se. Först upp, och först hem.
Samtidigt som tyskarna hade kontroll och bollinnehav så kändes som sagt de ljusblå/vit-randiga totalt livsfarliga när man gick framåt. Med spelare som Messi, Higuain, Lavezzi och senare Agüero så är det kanske inte så konstigt.
Dock var det för mig en väntan på när tyskarna skulle få utdelning.

Det säger en del om tysk fotbolls kvalité och bredd när man har spelare som Mario Götze på bänken….
Och vilket fantastiskt mål han gör. Inlägget från en annan inhoppare(!!) André Schürrle var perfekt, nedtagningen och avslutet från Götze likaså!

Vilken match vi bjöds på. Och det var liksom passande när vi efter matchen och ceremonin gick ut och satte oss här på altanen i Norrland för att bevittna ett hejdundrande spel från vädergudarna långt bortom bergens toppar.


Turneringens (i mina ögon) bäste och mest värdefulla spelare lyfter pokalen!


Med denna bild sätter vi punkt för ett rakt igenom fantastiskt VM i Brasilien!


Men vad hände egentligen med denna man!? Du sa ju att det var nolltolerans mot alkoholhaltiga drycker under hela VM för att motverka risken att gå in i väggen!?
Nåja, du bjöd iallafall på en hel del skratt!

Innan Hockeyns Bakgård sätter punkt för fotbolls VM 2014 så vill jag personligen tacka alla Er som tagit er tiden att följa bloggens tips och alla andra grejer som bloggen sysslat med här under denna månad!
Hoppas Du njutit lika mycket av detta mästerskap som jag gjort!
Ett Tack riktas också till alla fruar, sambosar, mammor, flickvänner, pojkvänner som under tiden serverat oss med mat, öl, vatten, snus och annan diverse kärlek för att Vi skall få njuta i fulla drag!

Återigen, TACK!

/#22 Svensson

One Response to “Summering, sista VM-helgen…”

  • Jag kommer aldrig mer ta semester samtidigt som fotbolls VM!!