VM, Bronsmatch & FINAL-tips….

Jag skrev att den första semifinalen kommer gå till historien. Och se så rätt jag hade….. Dock var det det enda rätt jag hade i mina tips gällande semifinalerna.

Tyskarna klädde av, förnedrade och totalt utklassade mina favoriter i gult. Brasilien måste ha gjort sin sämsta och mest bleka insats genom tiderna. Tyskland är fantastiskt bra, och givetvis spelade det in i brassarnas totala kollaps.
Sådana kollapser händer ibland. Dock är det sällsynt i toppidrotten. Men som sagt, det händer ibland.

Den andra semifinalen blev precis så tråkig som svåger Nisse förutspådde. För det var en riktigt tråkig match att beskåda. Det var först under straffläggningen som vi som TV-tittare vaknade ur dvalan. Och det tog emot i hjärtat att se Argentina gå vinnande ur den. Men sån är idrotten.

Två matcher återstår utav detta fantastiska mästerskap.
Må det bli två händelserika och underhållande matcher!

Här är trädet, med efterföljande tips!

Slutspelet och slutspelsträdet

BRONSMATCH
Lördag 12/7 kl 22:00
Brasilien – Holland 1

Tips: Jag var övertygad om att Thiago Silva´s frånvaro i semin skulle täckas upp av Dante. Dante skulle kanske inte göra det lika bra som Thiago Silva (vilket måste vara oerhört svårt att göra) men han skulle klara att åtminstone fylla 9 av 10 luckor som Thiago Silva lämnar efter sig. Så blev det inte. Nu skall absolut inte Dante beskyllas för någonting, men det märktes att laget saknade sin stora ledare där bak. Neymars frånvaro fylldes av Bernard. Det gick sådär…. Bernard skall ha cred för jobb och löpningar i 90 minuter. Dock är inte hans fotbollskunnande lika stort som Neymar´s. Nu är dock Thiago Silva tillbaka i laget, Neymar är det inte. Men jag tror att det räcker med Thiago Silva. Tryggheten som han bidrar med med sin blotta närvaro kommer ge hemmanationen det hopp om en rejäl revansch och iallafall lite upprättelse som krävs. Holland stod för en relativt bra insats mot en defensiv mur som Argentina har visat sig vara. Chanser saknades inte för att ta sig till final, och straffläggningen var sedan i mina ögon ett stort misslyckande för de orange. Holland vill givetvis även dom ha en liten upprättelse sedan semin, och kom ihåg att ett brons betyder jäkligt mycket, även om en bronsmatch känns aningen avslagen såhär dagarna före finalen.
Jag är övertygad om att matchen kommer bli sevärd. Två lag som spelar offensiv fotboll, och som båda VILL knipa bronsmedaljen! Brasilien tar den, för folket!  

FINAL
Söndag 13/7 kl 21:00
Tyskland – Argentina 1

Tips: Jag har aldrig gillat Argentina, det skall jag erkänna. Än mindre efter detta mästerskap. Man tråkade ut och maskade sig vidare mot Belgien. Sedan spelade man en semifinal som måste vara en utav de allra tråkigaste i historien mot Holland. Dock har man spelare som har det lilla extra i sin offensiva del av truppen. Därför kan man heller aldrig räkna bort detta randiga lag. Det gick fint mot Belgien och Holland, att ställa upp och försvara och samtidigt gå på kontringar. Men mot ett Tyskland, som är klassen bättre än både Belgien och Holland varken tror eller hoppas jag på att det inte kommer gå. Tyskland kommer in till denna final fullpumpade med självförtroende. Dess offensiva spelare är en fröjd att skåda. Försvaret har återfunnit sin stabilitet sedan Mats Hummels kom tillbaks från sjukdom. Längst bak har man Världens bäste keeper, Manuel Neuer. Bredden i det tyska laget är ju också helt sjuk egentligen. Det spelar ingen roll om man startar med Klose eller Müller som spets. Man gör mål i vilket fall. Sen kan förbundskapten Löw alltid slänga in Schürrle i 70e minuten så har man en målgaranti till. Nej, jag både hoppas och tror att Tyskland gör som man gjorde mot Brasilien, alltså, processen kort med Argentina. Dock kommer vi aldrig att få se samma siffror. Men, jag är övertygad om att tyskarna tar hem sitt fjärde VM-guld!

/#22 Svensson

Your email is never shared.
Required fields are marked *