VM, Semifinal-tips…..

Så var även Kvartsfinalerna i detta vackra mästerskap avklarade.
Jag lyckades pricka in 3 av 4 lag som skulle till Semifinal, vilket jag är hyfsat nöjd med.

Tre ruggigt trevliga Kvartsfinaler, som bjöd på dramatik från den högre skolan.
Vilket underbart mästerskap!

Nu börjar det bli riktigt hett här!

Tyvärr blir det inget slutspelsträd denna gång, då alla sådana verkar strejka. Men, Du ska givetvis INTE gå bett på Hockeyns Bakgårds tips!

8/7 kl 22:00. Brasilien – Tyskland 1
Tips: Duelo de gigantes. Duellen mellan giganterna. Behövs det sägas något mer? Ja, jag tycker det. Två fantastiska fotbollslag ställs emot varann. Mina två stora favoriter till guldet inför turneringen möts alltså nu redan i semifinalen. Ett Brasilien som gjorde en fantastisk match mot uppstickaren och lillebrodern Colombia. Vilken underhållning! Världens bästa mittbackspar (efter den danska graniten, Daniel Agger & Simon Kjaer ;) ) Thiago Silva och David Luiz (VILKEN FANTASTISK FRISPARK!!!) förgyllde hela min semifinalkväll senast. I denna match återfinns Thiago Silva dock på läktaren (avstängd). Jag är dock övertygad om att Dante kommer in, och det är INGEN dålig ersättare. Han kan tyskarna utan och innan då han råkar lira i samma lag som halva startelvan (FC Bayern München) och möter de flesta andra vecka in och vecka ut under ligaspelet. Däremot är det tyngre med förlusten utav Neymar. Underbarnet som stått för det mesta i anfallsväg för brassarna. Willian hade varit en logisk ersättare, men det verkar bli en mer defensiv lösning. Hur som haver så kommer det att bli bra! Mot ett Tyskland som står för en rakt igenom grym match mot Frankrike. Med Mats Hummels tillbaka i mittförsvaret så var den riktiga tryggheten och kvaliteten tillbaka i den tyska maskinen. Man är oerhört bra, och kommer bli grymt svårslagna imorrn.
Jag måste dock tippa på seger för Brasilien. Det kommer bli en match som går till historien! Det skall bli en ren fröjd att beskåda skönt sittande i soffan, med en kall i ena näven och den andra hejdlöst viftande.
Jag är sedan rejält övertygad om att laget som går segrande ur denna batalj kommer att knipa den så bildsköna bucklan!

9/7 kl 22:00. Argentina – Holland 2
Tips: Jadu. Argentina slog ut Belgien, i en match som inte var direkt underhållande. De ljusblå/vit-randiga gjorde mål och backade sedan hem, maskade och uppträdde allmänt tråkigt. Men alla medel är tillåtna för att nå semifinal sålänge inte rättskiparen säger stopp. Holland och Costa Rica bjöd däremot upp till dans. Vilken oerhörd dramatik! Samtidigt som Costa Rica försvarade sig med livet som insats (såg så ut) så slog Holland rekord i antalet sumpade målchanser. Det såg verkligen ut som att bollen inte kunde komma in i Costa Ricas mål, och för någon sekund trodde jag att Holland skulle få resa hem tidigare än vad man själva trott. Men straffsparkarna visade att rättvisa finns i världen, när de orange tillslut kunde avgöra, i mitt tycke, Fullt rättvist!
Den hära matchen ser dock spännande ut på förhand! Argentina innehar sina lirare, som kan blixtra till och avgöra matcher. Men det har ju Holland också. Dessutom så tycker jag att Holland innehar ett bättre försvar, samt en bättre keeper. Därför tror jag på att Holland spelar VM-final på söndag!

Hoppas Du njuter lika mycket av kvällen som jag, och så hoppas vi på två underbara Semifinaler!!

/#22 Svensson

Your email is never shared.
Required fields are marked *