Summering av VM, sålångt…..

Så var det alldeles alldeles strax dags att sätta punkt för gruppspelet i vad som hittills varit ett alldeles alldeles fantastiskt fotbolls VM.
Med fantastiskt menar jag att det varit ett gruppspel som innehållit antalet spännande, fart och målfyllda matcher, tuffa kamper och en hel del snygga mål, med mera med mera.

En positiv fotboll har spelats, och de tempo och händelsefattiga samt tråkiga matcherna är lätträknade enligt min mening.

Jaha, hur har det gått med mitt gruppspelstips?

Såhär blev det!
Grupp A:
Mitt tips:
1. Brasilien
2. Kroatien
3. Mexiko
4. Kamerun
FACIT:
1. Brasilien 7p
2. Mexiko 7p
3. Kroatien 3p
4. Kamerun 0p

Kommentar: Jag nämnde att det var öppet om andraplatsen. Dock hade jag mer tro på Kroatien, då dom i mitt tycke har en vassare trupp än i första hand Mexiko. Men Mexiko har charmat dom flesta med sin positiva fotboll. Klart värdig åttondelsfinal-plats för Mexiko!
2 rätt!

Grupp B:
Mitt tips:
1. Spanien
2. Holland
3. Chile
4. Australien
FACIT:
1. Holland 9p
2. Chile 6p
3. Spanien 3p
4. Australien 0p

Kommentar: Är och har aldrig varit något fan av Spanien. Så det skall erkännas att det tog emot att tippa dom som etta i gruppen. Men det kändes rätt, kort och gott. Den rutin och kunskap Spaniens trupp innehåller går inte av för hackor. Deras megaflopp i detta VM kändes dock gott. För vilken Megaflopp! Totalt avklädda av Holland i första matchen, och sen rullade det utför. Holland däremot, vilket lag. Vilket spel. Ja, Holland kommer bli livsfarliga för alla motstånd! Chile har imponerat stort, mycket stort! Underhållande att se. Tyvärr ryker dom redan i åttondelen….
1 rätt!

Grupp C:
Mitt tips:
1. Elfenbenskusten
2. Japan
3. Colombia
4. Grekland
FACIT:
1. Colombia 9p
2. Grekland 4p
3. Elfenbenskusten 3p
4. Japan 1p

Kommentar: Jahadu, inte ett rätt. Colombia har öst på som bara den, och lite som Mexiko charmat dom allra flesta. Vilket spel dom bjudit på! Grekerna ja, usch va tråkigt. Lite som i EM 2004 då det blev guld. I mina ögon en grymt tråkig fotboll som bygger på köttmur på egen planhalva. Det Du läste ovan, om att de tråkiga matcherna är lätträknade… Lägg in Greklands matcher där. Dock är det det som är så underbart med idrotten, att alla kan lyckas på sitt eget vis. Elfenbenskusten bjöd inte alls till så som jag hoppats, och inte Japan heller för den delen. Nej, gör om gör rätt. Colombia kan även dom bli livsfarliga i fortsättningen!
0 rätt!

Grupp D:
Mitt tips:
1. Italien
2. England
3. Uruguay
4. Costa Rica
FACIT:
1. Costa Rica 7p
2. Uruguay 6p
3. Italien 3p
4. England 1p

Kommentar: Hade inför turneringen stort hopp till Italien. Och under och efter första matchen mot England så såg det ju oerhört lovande ut. Vad hände sen? England tycker jag också just i denna första match såg mycket bra ut. Jag skall vara ärlig och säga att jag trodde starkt på att man skulle klippa både Uruguay och Costa Rica efter att ha bevittnat förlusten mot Italien. Men nej, tji fick jag och de engelska och italienska multimiljonärerna fick flyga hem från Brasilien i sina topputrustade jumbojetar med svansen mellan benen. Costa Rica? Nej. Skrev undertecknad. Och oj…. Vilket lag! Första matchen där man fullständigt pulveriserar Uruguay är ju magnifik. Visst är det fantastiskt med lilleputtar som sticker upp!? Uruguay då? Jo, man är grymt vassa framåt. Och jag visste mycket väl om att man kunde knipa en topp-plats i gruppen. Och se där, nu är man i åttondel.
0 rätt!

Grupp E:
Mitt tips:
1. Frankrike
2. Schweiz
3. Ecuador
4. Honduras
FACIT:
1. Frankrike 7p
2. Schweiz 6p
3. Ecuador 4p
4. Honduras 0p

Kommentar: Oj! Här satt det. Frankrike har bjudit på mycket bra fotboll, och som jag nämnde i tipset så tror jag att man kan gå långt. Schweiz har varit sådär, men efter matchen i onsdags lyftes iallafall mina tankar om dom! Ecuador tycker jag lite synd om. Man har spelat en positiv och fartfylld fotboll som varit mycket trevlig att beskåda!
4 rätt!

Grupp F:
Mitt tips:
1. Argentina
2. Bosnien-Hercegovina
3. Nigeria
4. Iran
FACIT:
1. Argentina 9p
2. Nigeria 4p
3. Bosnien-Hercegovina 3p
4. Iran 1p

Kommentar: Argentina har susat igenom denna förhållandevis svaga grupp precis som jag trodde. Dock hoppades jag att Bosnien-Hercegovina skulle knipa andraplatsen i sitt första mästerskap. Men de i fotbollsmässiga termer mätt ”klassiska” Nigeria, knep den mitt framför ögonen på Bosnien. Ett Bosnien som ansåg sig blivit felaktigt bedömda av domare osv, drog till sig en och annan sympatiserande tanke världen över. Men, hur som helst. Trevligt med ett afrikanskt lag i åttondel. Bosnien-Hercegovina skall i vilket fall vara stolta över sin insats!
2 rätt!

Grupp G:
Mitt tips:
1. Tyskland
2. Portugal
3. Ghana
4. USA
FACIT:
1. Tyskland 7p
2. USA 4p
3. Portugal 4p
4. Ghana 1p

Kommentar: Största chocken här är utan tvekan att US and A spelar i åttondelsfinal på tisdag. Tyskarna har visat sig så stora och starka som jag trodde och hoppades. Överkörningen av Överste Gris Pepe och hans Portugal i premiären är en höjdpunkt och en fingervisning om vad denna tyska maskin kan åstadkomma. USA spelar en fysisk fotboll, och jag skall erkänna att jag gärna sett ett annat lag från denna grupp spela åttondel. Portugal har inte alls nått några höjder och Cristiano Ronaldo har varit alldeles för ensam. Det har känts lite som Zlatan i Sverige. Även om Cristiano Ronaldos lagkamrater håller betydligt högre klass än vad Zlatans gör…. Ghana då? Njae. Inre stridigheter och inte alls vad jag väntat mig. Tyskarna går långt!
1 rätt!

Grupp H:
Mitt tips:
1. Belgien
2. Ryssland
3. Sydkorea
4. Algeriet
FACIT:
1. Belgien 9p
2. Algeriet 4p
3. Ryssland 2p
4. Sydkorea 1p

Kommentar: Det tog lite tid. Och det var inte alltid skönlir. Men Belgien vann sina matcher, och man gjorde det på ett grymt starkt vis då man avgjort två av matcherna i slutet. Vittnar om en enorm lagmoral. Jag tror att detta lag kan gå långt, även om den förmodade kvartsfinalen lär bli grymt tuff. Algeriet har imponerat stort. Man har öst på framåt, och torsdagens match mot Ryssland var grymt underhållande. Än mer underhållande var första halvleken mot Sydkorea! Blir spännande att följa detta unga afrikanska landslag, även om man får tuffast möjliga motstånd i åttondelen. Ryssarna har inte alls imponerat. Trött, segt och riktigt dåligt framåt. Sydkorea är jag grymt besviken på. Ett riktigt dåligt försvarsspel över hela planen skickar hem Sydkorea innan det roliga börjar.
1 rätt!

Summering:
Jahadu.
11 rätt av 32 möjliga.
Jag sa tidigt att jag INTE är någon mästertippare. Men 11 av 32!? Haha, det är ju nästan lite löjligt dåligt.
Men ja, 11 är bättre än 0!

Vi har fått se en hel del fantastisk fotboll!
Och mästerskapet har bara börjat!!

Snart kan du även se Hockeyns Bakgårds Åttondels-tips!

/#22 Svensson

Your email is never shared.
Required fields are marked *