Gruppspelstipset!

Undertecknad är definitivt inte känd för att vara någon god tippare.
Men ett tips om gruppspelet skall jag trots allt bjuda på!

Grupp A:
1. Brasilien
2. Kroatien
3. Mexiko
4. Kamerun

Kommentar: Brasilien gjuten etta. Om andraplatsen tillika sista åttondelsfinalplatsen är det dock i mina ögon mer öppet. Kan bli vilket lag som helst. Håller dock Kroatien som snäppet vassare än både Mexiko och Kamerun. Dock, vidöppet.

Grupp B:
1. Spanien
2. Holland
3. Chile
4. Australien

Kommentar: Spanien och Holland känns givna i mina ögon. Visst, Chile kanske kan sprattla till i någon match. Man har trots allt ett spännande lag och spelar en frejdig fotboll. Men nej, det skall inte gå att peta ner de europeiska jättarna. Australien? Nej.
Både Spanien och Holland är ju dessutom allt som oftast med och slåss en bra bit in i mästerskapen. Så lär det bli även denna gång. 

Grupp C:
1. Elfenbenskusten
2. Japan
3. Colombia
4. Grekland

Kommentar: Tja, grymt svårtippad grupp. Men känns som om det kan vara upplagt för lite afrikansk och asiatisk glädje. Colombia är definitivt inte ofarliga trots att Falcao missar mästerskapet. Grekland kan man aldrig räkna ut helt heller. Men, magkänslan säger att Elfenbenskusten och Japan spelar åttondelsfinal.

Grupp D:
1. Italien
2. England
3. Uruguay
4. Costa Rica

Kommentar: Italien känns farliga. Men har genomgått en rätt stor generationsväxling. Dessutom är man ALLTID bra i mästerskap. Om andraplatsen känns det mer jobbigt. England har ett spännande lag. Givetvis så är man redan världsmästare på hemmaplan. En ny stor flopp för England känns definitivt inte omöjlig. Uruguay vet man aldrig var man har. Kan lika gärna bli dom som tar andraplatsen. Men nej, jag tror på England. Dock räcker man inte längre än till åttondel. Costa Rica? Nej.

Grupp E:
1. Frankrike
2. Schweiz
3. Ecuador
4. Honduras

Kommentar: Tråkig grupp? Njae. Frankrike bjuder allt som oftast på trevlig underhållning. Både på och vid sidan av plan. Man har efter de senaste floppturneringarna en hel del att revanschera i detta mästerskap. Och jag tror att man har en bra chans att gå långt, kanske till och med riktigt långt. Schweiz har ett ganska spännande lag, och bör slå Ecuador, och bör inte ha några som helst bekymmer med Honduras. Dubbelt europeiskt till åttondel även här.

Grupp F:
1. Argentina
2. Bosnien-Hercegovina
3. Nigeria
4. Iran

Kommentar: Även om det bär mig kraftigt emot så får jag väl säga att Argentina är skyhög favorit i denna grupp. Allt annat än en förstaplats vore ett mindre fiasko. Om andraplatsen blir det ett krig mellan Dzeko´s Bosnien och Nigeria. Jag gillar de afrikanska lagen skarpt, och jag hade gärna sett att Nigeria hade tagit sig vidare. Men nej. Bosnien med redan nämnda Edin Dzeko i spetsen stod för ett grymt kval, och jag tror att man i sitt första mästerskap tar sig till åttondelsfinal. Men måste dock säga att det är vidöppet om andraplatsen, och då räknar jag inte in Iran.

Grupp G:
1. Tyskland
2. Portugal
3. Ghana
4. USA

Kommentar: Dödens grupp? Den tyska maskinen är storfavorit. Jag tror att tyskarna kommer nå väldigt långt i detta mästerskap. Man har ett extremt bra lag på pappret, och alla vet ju att tyskarna av tradition Alltid går långt. Möjligt mästarlag. Om andraplatsen är det vidöppet. Som sagt så är jag svag för afrikanska lag. Ghana är ett sådant. Ett storvuxet och extremt fysiskt fotbollslag. Dock tror jag att våra övermän från Play-offet, Portugal är snäppet vassare. Cristiano Ronaldo i sitt livs form (??) och en hel del andra bra namn. Dock har jag aldrig gillat Portugal, så jag gråter absolut inte blod om mitt tips i denna grupp spricker. USA är något/några nummer för små. Dock kan man komma att plocka någon oväntad poäng.
-”Fotboll är ett enkelt spel. 22 män sparkar på en boll i 120 minuter. Sedan vinner alltid tyskarna”. -Gary Lineker

Grupp H:
1. Belgien
2. Ryssland
3. Sydkorea
4. Algeriet

Kommentar: Belgien kliver in i mästerskapet som ett rejält hypat lag. Och ja, man har ett sjukt spännande lag. Man körde över rubbet i kvalet. Ruggigt försvar. Ruggigt anfall och dessutom en ruggig målvaktsuppställning. Får Belgien en bra start så tror jag att det kan bära långt. Hur långt återstår att se. Dock skall man ha i åtanke att man är aningen orutinerade i sammanhanget. Ryssarna är svårtippade. Men med Capellos strikta defensiva mur och en världsklasskeeper i Akinfeev så tror jag dock att man tar hem andraplatsen i gruppen. Dock är Sydkorea ingen dålig outsider. Algeriet kommer dock inte att ha något med andraplatsen att göra.

Summa:
Jag tror stenhårt på mina favoriter, Brasilien.
Men det känns jämnt. Det finns ju flertalet vassa nationer som allihopa kommer vara med i fighten.

Om jag skall delge dig mina 3 favoriter till guldet så blir det…..
Brasilien. Man är bra. Ruggigt bra.
Tyskland. Alltid bra. Och vilket lag man har på pappret.
Sedan hoppas jag på Belgien. Vad skoj det skulle varit om Belgien lyckats. Starten i mästerskapet blir extremt viktig.

Tja, det var mitt tips det.
Som ovan nämnt så är jag inte känd för att lyckas med mina tips.
Men just detta, det tror jag stenhårt på! ;)

Bjuder Dig på denna värmande bit!

Är du osäker på när matcherna börjar? Och i vilken kanal de sänds?
Här har du facit!

Ha nu en riktigt fin fortsättning på denna afton!

/#22 Svensson

Your email is never shared.
Required fields are marked *