Exklusiv Intervju med Daniel Ljungkvist

Hockeyns Bakgård har genom sin livstid intervjuat ett antal varelser.
Dock finns det Ingen som ens kommer i närheten utav dennes meritlista vad gäller idrotten ishockey.

Boro-sonen, tillika lagkaptenen för Allsvenska IK Oskarshamn gjorde igår ett gästspel i moderklubben, då han var med och bidrog starkt i Derbysegern mot Nässjö HC.

Mina damer och herrar, Hockeyns Bakgård har glädjen att för er presentera, Daniel Ljungkvist!


Rätt bra plösar Daniel…..

Om vi börjar från början, hur dök den här idén med ett Gästspel i Boro-dressen upp?
Fick förfrågan redan förra året när d va mkt skador i boro, hade tyvärr ingen möjlighet då. När Ferna frågade tidigt den här säsongen sa jag att d vore jävligt kul. Dom lyckades hitta en match som passade vårat schema. Stort av IKO med Fredrik Söderström och Roger Jönsson i spetsen att låta mig spela!

Hur kändes det när du vaknade igår (fredag) morse?
Kändes skönt att ha hemmamatch närmare än 10 mil hemifrån :)

Hockeyns Bakgårds läsare och även vi i laget tycker ju såklart det är spännande att veta om det finns några skillnader på en uppladdning inför en match i Allsvenskan respektive Div 2. Fanns det några skillnader på samlingen och lagets uppladdning inför matchen igår jämfört med det du är van vid från IKO?
Inga större skillnader, bättre musik i omkl. rummet i boro ;)

Lite närmare matchstart då, du sa till lokalpressen innan match att det skulle bli mer nervöst att spela denna match än att gå in i en Kvalseriematch. Varför var det så nervöst?
Kände väl dels en del press av folk här hemma, vilka förväntningar dom hade osv. visste inte riktigt vad man kunde förvänta sig av matchen, har ju kikat från läktaren men vet ju att det är en helt annan sak på isen. Vilket tempo det skulle vara, spelsystem och formationer. Motstånd och matchbild. Det var mkt nytt, även om det är min moderklubb så var det ju bara 1 spelare jag spelat ihop med tidigare så det var ju ett helt nytt gäng för mig.

Hur kändes det sen att återigen dra på dig Boro-tröjan? Kanske var det bara jag, men jag tyckte mig kunna skönja ett litet leende på dina läppar i ögonblicket då tröjan åkte på.
Det kändes stort och hade nog mkt riktigt ett leende på läpparna. Både då och när vi gick in på isen :)

Det stod ju ganska tidigt klart att det skulle bli en publikfest i Borohallen, och vi i laget hoppades på över 1000 pers. Det var hela 1188 pers som gick genom entrén tillslut. En siffra som såhär långt är bäst bland alla Division 2 serier i HockeySverige. Din reaktion på detta?
Grymt! Det visar ju att det finns ett stort intresse och engagemang hos folk i bygden. En härlig hockeykultur som jag tycker borde tas till vara betydligt bättre och inte tas för given.

Du har ju gjort runt 600 matcher på yttersta nivå i Sverige i Elitserien och Allsvenskan. Hur tycker du det kändes att spela i Division 2, vad var skillnaderna?
Hade nog väntat mig att det skulle vara mer ”tuta och köra”. Tyckte det kändes tätt och välstrukturerat. Bjöds på väldigt lite chanser och det var få misstag. Så på det viset skiljde det sig mindre än jag trodde innan. Tempot överlag skiljer ju sig ganska mkt och begås det ett misstag på högre nivå får det oftast stora konsekvenser. Man hade mer tid på sig att tex hämta dump, vända spelet osv.

Det blev tillslut seger mot lillebror Nässjö HC. Hur känns det för en Boro-fostrad kille som dig?
Det kändes precis som det alltid gjort mot Nässjö :) Att saker och ting är precis som det ska vara!

Sista frågan då. Som skåning och Malmö Redhawks supporter så bara Måste jag fråga hur det känns att glida in i Malmö Arena för match mot Skånes Stolthet?
Seg is ;) Nä, men det känns bra, fantastiskt fin arena och kul att möta ett klassiskt lag. Sen har vi ju ganska många i IKO som spelat i malmö så det är ett laddat gäng som kliver in där.


I Malmö Arena….

Och GIVETVIS, klassikern i Hockeyns Bakgårds intervjuer……..

FEM SNABBA:
Bennys Kiosk vs Adonis Pizzeria
Borohallen vs Arena Oskarshamn
Bra plösar vs Bra skägg
Nässjö HC vs HC Dalen
Arena Polarica vs Malmö Arena


Det känns oerhört stort att få genomföra en intervju med en spelare utav Daniels kaliber. Detta hade jag inte kunnat tänka mig när bloggen startades för ett par år sedan direkt….

Vill personligen sända ett stort tack till dig Daniel som var villig att ställa upp på en liten intervju!
Kör hårt och Lycka till med resterande del av säsongen i IKO!

Hockeyns Bakgård gör nu kväll, och önskar en god natt och en fin söndag till alla Er kära läsare! Vi hörs igen på måndag!

/#22 Svensson

Your email is never shared.
Required fields are marked *